Документът обобщава стратегическите усилия и прогреса на компанията за имплементирането

...
 Документът обобщава стратегическите усилия и прогреса на компанията за имплементирането
Коментари Харесай

Филип Морис Интернешънъл представи първия си Доклад за човешките права

  Документът обобщава стратегическите старания и напредъка на компанията за имплементирането на личната й декларацията за човешките права от 2017 година

Човешките права са неразделна част от човешкото достолепие и значимо авансово изискване за просперитета на обществото. Като световна компания, Филип Морис Интернешънъл работи за зачитането на човешките права вътре в организацията и по цялата верига на цената.

Компанията отдава първостепенно значение на укрепването на човешките права и непрекъснатото консолидиране на съображенията, свързани със отбраната на човешките права, в тактиките, политиките и бизнес практиките на компанията. Защитата и одобряването на правата на индивида по цялата верига на цената основава базисна среда и условия, в които заинтригуваните страни, в това число чиновниците по веригата за доставки, могат да се развиват и да основават стойност.

Филип Морис Интернешънъл се стреми да понижи евентуалните отрицателни последици и да се възползва оптимално от всички благоприятни условия по веригата на цената, тъй че да даде подтик на положителна смяна. Изграждането на постоянна основа и консолидираното на организационни механизми, насърчаващи спазването на човешките права, са значителен съставен елемент от бизнес метода на компанията.

„ Нашите старания за отбрана, одобряване и ценене на човешките права са в основата на множеството действия и стратегии, разказани в отчета. Всеотдаен мултифункционален екип, координира нашия метод, основан на Ръководните принципи на ООН за бизнеса и правата на индивида (UNGP) и структуриран в четири стълба: постоянна рамка на политиките, непоколебим надзор, поправяне на пропуски, бистрота “, споделят от компанията и допълват, че задачата е носителите на правата (хората и общностите, чиито права може да бъдат наранени от активността или бизнес връзките на Филип Морис Интернешънъл) да имат централно място във всичко, което тя прави. Полагат се непрестанно старания, с цел да бъдат обезпечени по-ефективно идентифициране на рисковете и предприемане на ограничения за превъзмогване на следствията от тези опасности по цялата верига на цената, както и отговорно доставяне със първични материали.

Филип Морис Интернешънъл си слага за цел до 2025 година да организира оценки на въздействието във връзка с човешките права (HRIA) в 10 високорискови страни, където упражнява активност. Тези оценки се реализират от самостоятелни профилирани организации, като се следват официални процедури, обвързани с Ръководните принципи на ООН за бизнеса и правата на индивида  (UNGP). На базата на резултатите от оценките се изготвят съобразени с съответната обстановка проекти за деяние, чието осъществяване се следи и регистрира.

„ Зачитането на човешките права е главен съставен елемент от нашата еднаквост и от метода, по който реализираме активността си. Ние сме уверени, че Филип Морис Интернешънъл би трябвало да даде своя принос за зачитането и отбраната на човешките права по света, като създава и извършва тактики и начинания, целящи понижаване на отрицателното влияние и реализиране на положителна смяна по цялата ни верига на цената “, споделя Скот Каутс, старши вицепрезидент „ Оперативна активност “.

В края на 2022 година компанията показа обновена Декларация за планове в региона на човешките права ( ) , в която ясно е написан задължението за ценене на човешките права във всички действия и бизнес връзки. Декларацията е обновена въз основата на резултатите от осъщественото през 2020 година идентифициране на най-належащите проблеми, свързани със отбраната на човешките права и в нея се преглежда въздействието от провежданата бизнес промяна, както и от изменящата се регулаторна среда.

Целият текст на отчета.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР